Moottoriliitäjien tiedotuksia

Julkaisupäivämäärä: 12.5.2012 14:39:16

22.4.2010

Lentokausi on alkanut ja kone on Oulunsalossa käytettävissä tuhkapilven aiheuttamia rajoituksia lukuun ottamatta.

Kausikortti on voimassa 6kk, paitsi Malmilla ja Vantaalla.

Tuntihinta on 80€ ja kalustomaksu 200€ lentäviltä jäseniltä sekä jäsenmaksu 17€ kaikilta.

Muutamia muita asioita jotka ovat muuttuneet sitten viime Lentokauden:

1. Lentojen laskutus

Laskutus on siirretty Kalusto-, Jäsen- ja Lentomaksujen osalta Poplille. Kaikki lennot on viipymättä merkattava lentokalenteriin mieluiten jo kentällä esim. Oulussa on nettiyhteys ja kaikilla on tai on hankittava viipymättä tunnukset kalenteriin. Laskutus tapahtuu vain lentokalenterin pohjalta.

Poplille lähetettävät kopiot lentopäiväkirjasta toimivat ainoastaan varmistuksena !!!! Tarkottaa sitä että kaikki lennot laskutetaan ja kauden päätyttyä kalustomaksun osuus maks 2 h hyvitetään kaikille (osakkaille myös 50€ lisäksi) edellyttäen lentojen arvon ylittävän ko. summat. Lentojen arvon ollessa vähäisemmät hyvitetään niiden arvon mukainen summa. Näin toimitaan siksi että laskutustapahtuma on saatava yksiselitteiseksi ja yksinkertaiseksi koska laskutus on ulkoistettu.

Jo aiemmin Poplin asiakkaaksi liittyneet ovat olleet kovinkin tyytyväisiä siihen että laskut lähtee ajallaan ja saatavien kotiutumista myös valvotaan tehokkaasti. Tältä osin tilanne siis säilynee kerhon kannalta hyvänä.

2. Shellin lekobensakortti

Toistaiseksi kentältä saa bensaa vain maksamalla omalla kortilla ja laskuttamalla summan Annalta takasin. Kortti menetettiin mutta Shell lähettää uudet tilalle, tämä ottaa hiukka aikaa. Pitäisi olla käytössä viikon sisällä, siis pitäisi.

Kortti saadaan takasin kun kulutus nimellä OML ylittää 5000L/vuosi lekobensaa. Tähän päästään siten että myös OH-PDG:n tarvitsema pensa laskutaan OML:n nimissä. Ko. koneen kymmenestä omistajasta seitsemän on myös OML:n jäseniä.

Anna, jolle menee ja jolta laskutetaan kaikki muut paitsi kohdan yksi laskut laskuttaa OH-PDG:n osuuden ko. porukan rahaston hoitajalta Martti Tikkaselta.

3. Itsemaksettujen kulujen laskutus

Laskutetaan Annalta siten että käytetään Poplilta saatua laskupohjaa, koskee myös matkalaskuja jos niitä tulee. Tämän laskun tositteeksi liitetään alkuperäinen kuitti. Kaikki saatavat voidaan suorittaa vain ja ainoastaan rahana, ei siis esim niin että ne vähennetään lentomaksuista.

Terveisin Paavo Halkola

040-500512